Telefon Tamiri ve Teknik Servis Samsung Teknik Servis, iPhone Teknik Servis,Lg Teknik Servis,General Mobile Teknik Servis,Htc Teknik Servis,icloud kırma,google hesabı kırma Fiyat ve Bilgi İçin: +905424999344 Mobil Teknoloji Market

Volkwagen Arabalar 2019 Yılına Kadar Aralarında İletişim Kuruyor Olacaklar

 
  Her ne kadar Malatya Telefon Tamiri üzerine yazılar yazıyor olsak da bu defa farklı bir konuya değineceğim. Arabalar arası iletişim. Her şey akıllanıyor. Arabalar neden akıllanmasın ki?

    "Sağ serbest mi?" Bu soruyu defalarca şoförlerden duymuşsunuzdur. Artık bu soruya arabalar kendi aralarında cevap verecekler. Acaba Volkwagen köşelerde ya da kör noktalarda iletişimi mümkün kılıp kazaların önüne geçebilecek mi? Sanırım bu sorunun cevabını 2019 yılına kadar almış olacağız.

    Eğer Volkswagen projesini 2019 yılına kadar hayata geçirirse akıllı arabaları aramızda görmeye başlayacağız. Valkwagen otonom arabalarını duyurduktan sadece 2 gün sonra pwlan(public wireless lan) sistemini standart olarak arabalarına uygulayabileceğini iddia etti. 

   Açık kablosuz ağ (PwLan) teknolojisi 500 metre yarıçaplık bir alan içerisinde araçların birbirlerine trafik bilgisi,kazalar ve yol şartları gibi bilgileri aktarmasını mümkün kılacak. Yani sürüş esnasında sürprizlerle karşılaşmayacaksınız. Çünkü araçların bu veri iletişimi sadece mili saniyeler içinde gerçekleşecek. 

    PwLan ilk başta trafik ikazları ve local veri paylaşımı ile sınırlı olacak. Fakat ilerleyen zamanlarda çok daha geniş bir bilgi yelpazesinde kendi aralarında veri aktarımı yapacaklar. Anlık trafik bilgisi, size doğru gelen ambulans verileri gibi. Daha ambulans size ulaşmadan siz ambulansa yol vermiş olacaksınız. 

    Aklınızdan ya araba hacklenirse diye geçiriyor olmalısınız. Bu konuda haklısınız. Fakat arabalar bizim kullandığımız manada bir internet ağı ya da kablosuz ağ kullanmayacaklar. Özel bir frekans sistemi ile haberleşebilecekler. 

    Çok yakında diğer araba üretici firmaları bu teknolojiyi benimseyip yeni araçlarına uygulayacaklar sanırım.  


EmoticonEmoticon